December 15, 2011

Persiapan Tunang: Bunga tangan

As Salam,

sebelum nie dah share tentang macam mane nak buat bunga brooch kan..so semalam last2 minit sebelum nak balek tepeng pagi nie..sempat siapkan bunga tangan..hehe..w'pun hasilnya x sechanteq bungan tangan artificial yang lain..tetap rase hepi sebab berjaya jugak buat satu..

seperti biase orang kuat yang membantu, meneman, bagi idea tuk siapkan bunga nie..ofkos la cik Janna..tq2..hehe..semalam try and error je..letak tu ini..tapi ade satu time tu mmg nampak macam x kena tros cancel n try gubah cara laen plak..

final hasil bunga tangan .......
.
.
.
.
.
.
.
.
.

yang pink2 tu bunga brooch yang aku buat sebelum nie..yang bunga kuning plak buat cara yang sama macam buat bunga brooch pink cuma dekat tengah letak manik2x..hehe..tuk pemegang bunga tangan plak juz lilit dengan riben putih lepas tu lilitkan plak dengan rantaian manik2..

p/s: malam nie abang i akad nikah..doakan die berjaya jadi suami orang dengan satu lafaz je..insyaAllah..hihi

12 comments:

Anum said...

cantiknya

nuyui a.k.a miss YUI said...

cantikla..kreatif!!

ct cucubi said...

amin... bunga tgn tu mmg cantek

Cikpuan rara said...

syazzzzzz cantek lah dear!gud luck syaz.

syaz@rozelt said...

Thanks anum, nuyui a.k.a miss YUI, ct cucubi & Cikpuan rara!! feedback +ve..hehe

NISS said...

syaz..wat kan kak ninie satu..;)

Lady Rina said...

cantik....sangat kreatif...:)

syida said...

cantek! buatla tutorial...hehe

♥ p a a n i ♥ said...

buat tutorial plisss :)

Schaz said...

ee..suka la kl bunga dibuat dr satin..bentuk ape pun sure cantik!

K.I.N.A said...

diy sendiri rasa kepuasan kan? suka bunga satin tu nampak sgt menonjol & kemas..suke!

~~Ticer Wann~~ said...

nice.. kreatifnya.. Ticer dulu time bertunang tak de bunga2 tangan ni.. hee tak prepare mende pn :) tgk org D.I.Y camni jeles lak.. naper la ticer tak kreatif cam Syaz ehh.. :)