December 26, 2011

Review Eday: Insiden Kelakar Seram

As Salam,

Jam dah pukul 11 mlm tapi x de tanda2 mengantuk lagi..agaknya nie la penangan 3 hari berturut2 tido lambat & bangun lambat agaknye kan..huhu..buruk perangai anak dara sorang nie..baru kejap tadi adeq aku sham baru hanta gambar yang aku mintak tuk update cerita dekat blog nie..gambar dari jauh tuu..hihi

yang nie pengalaman kelakar seram masa majlis pertunangan aku minggu lepas..dah lepas seminggu kot tapi bila ingat balek rase nak tergelak je..hihi..hari tu memang hari yang paling segan la..aku memang relax je masa dekat bilik..then bila kena panggil tu la mula x tentu arah..hihi

semua pon tahu kan yang majlis tunang aku tu sekali ngan majlis kawen abang aku..abang aku sebenarnya nak tempat duduk pengantin tu yang macam sampan tu..tapi aleh2 butik pengantin tu kasik yang sebuah2 tapi kaler silver la..dah memang chanteq n matching habis dengan warna latar pelamin tu...

lepas abang aku nyatakan x puas hati, yang deco pelamin tu setuju nak tukar dengan yang macam sampan tu..tapi kaler die agak pelik..kaler kuning kot..plan asal aku leh sarung cincin dekat atas kerusi tu..tp sebab kaler sama ngan baju tunang aku..cancel la~..tenggelam la seri i nanti..huhu

so masa kena panggil tuk sarung cincin serius aku macam blur2 x tawu nak duduk mana..yang ada masa tu ruang diantara pihak lelaki n pihak perempuan beserta pelamin abang aku yang x de orang duduk..so tengah blur2 tu terdengar ada suara2 yang suruh aku duduk atas pelamin..aku tanpa berfikir panjang laju je ke arah pelamin n duduk atas kerusi pengantin tu..

tengok la muka i relax je duduk atas kerusi pelamin..hehe
perasaan aku masa tu tak tahu nak kate macam mane..memang malu habis la..pelik sangat la kan..baru bertunang tapi dah duduk atas kerusi pengantin! dah la sorang2x plak tu..kalau yang kerusi macam sampan tu x de la pelik sangat kan..tp aku dah reject awal2.naseb baek abang aku bijak mengawal situasi..ntah bila die pegi amek bantal duduk mase die akad nikah hari tu..aku tros je laju turon dari pelamin n duduk atas bantal tu..hihi

satu lagi insiden yang kelakar bila aku disarungkan cincin oleh bakal mak mertua..due2 ketaq kot..aku hanya tersenyum n gelak bersama2 sebab hanya kami berdua je yang faham situasi gabra tu..hihi..ni la diantara momen indah + kelakar majlis tunang aku hari tu..moral of the stories yang perempuan tawu ko nak kena sarung cincin kena la tawu mane nak duduk..better rasenye ade mini pelamin tu kan?hihi

due2 tahan cuak n gabra..hihi (abaikan sanggul i yg tinggi semacam)


p/s: nie la penangan bila lama x bercerita...entry panjang lebau..hihi

10 comments:

Cikpuan rara said...

hehehehe mst cuak kan syaz.biasa lah tu.pemngalaman.masa rara tunang lah mak metua seday nk nanges.heheeh

Hanif Idrus said...

gaya ada!!! cayalah..
Mesti control macho muka masa kat atas kerusi pengantin...hehehehe
Tahniah !!!

ika said...

hahaha...mesti la nebes kan? org nak sarung cincin kot...:D tahniah syaz! :) cantik warna baju tunang tu...org nye pun cantek kemain gak...

Munnafendy said...

ok la tu..bkn sume org btunang dah bleh dduk kat kerusi pengantin! haha!

syaz@rozelt said...

Cikpuan rara

mesti la cuak..org sekeliling pon gelak rara..dh jadik happening plak..hilang rase sayu dh jd tunangan org..hii

syaz@rozelt said...

Hanif Idrus

gaya nak kawen ke?haha..mmg control macho habis la..segan gila kot..

syaz@rozelt said...

ika

tersangat nebes ika..tq2 ats pujian itu tp i biase2 aje..

syaz@rozelt said...

Munnafendy

tawu x pe..hihi

Shakina Farhan said...

baru baca..haha..shake pun terketaq tp mertua da tak terketaq sbb da pernah 2x sarung..

syaz@rozelt said...

shake

mak man pon 1st time gak kot..hihi