December 13, 2011

Persiapan Tunang: Warna Tema Majlis

As Salam,

Hari nie dah hari selasa, beberapa hari lagi aku akan menjadi tunangan orang..chewahh..gediks x hengat..hehe..so semakin ramai yang bertanya tentang persiapan and soklan cepu gangsa yang selalu ditanya, tunang tema kaler ape??

jawapan aku tuk soklan tu ialah kuning..nie adalah tema baju tunang aku..tapi yang kelakar sekeliling berwarna warni..meriah sungguh..tema kawen abang kaler hijau, hantaran tunang dr pihak laki kaler hitam kelabu..aku punya plak merah2 pink maroon ..then baju bakal tunang kemeja kotak2 biru (hepi kaler2)..btol berwarna warni kn??
 
nice wat warna warni..hehe
 
mungkin sebab kenduri wat sekali dengan abang aku..so aku terikat dengan ke'maching'an..kunun2 kuning tu maching habis la dengan kaler ijau..hehe..lepas tu plak suka sangat dengan bunga rose..so habis la hantaran plak dh jadi warna merah..
 

lepas dah buat persiapan itu ini baru la perasan terjadinya kes warna warni nie..macam mane pon majlis tetap akan diteruskan..harap tema kaler warna warni pon dah dapat memeriahkan majlis..hehe..nanti lepas dah tunang kena pk btol2 nak tema kaler ape untuk majlis kawen, baru x jadi kes macam nie lagi..

p/s: luse dh nak balek tepeng..harap sempat siap la bunga tangan yang aku angan2 kan tuu..hehe

9 comments:

Cikpuan rara said...

warna xpenting.janji merah.kaler2 pon cantek apa.baru rainbow.

syaz@rozelt said...

Cikpuan rara

btol2..hrap nnt majlis meriah..hehe

Anum said...

anum setuju ngan pendapat cikpuan rara

ct cucubi said...

yg penting? happy :)

K.I.N.A said...

xpe..wedding nanti buat fix color..2 3 warna ok je..:)..goodluck syaz!

syaz@rozelt said...

Anum

syaz pon setuju bila fikir habis2..hehe

syaz@rozelt said...

ct_cucubi

ya tu yang paling penting kan k.kerol..hehe..harap k.kerol hepy jugak dapat adeq ipar~

syaz@rozelt said...

K.I.N.A

tu la pasal shake..dah hujung2 baru sedar..next time kena planning baek punya macam shake..hehe

Azree Ariffin said...

Assalamualaikum!

Mencari pengacara majlis perkahwinan?
Serikanlah hari bahagia anda dengan alunan pantun, gurindam, madah seloka yang pasti akan mengundang senyum manis para tetamu anda!

Kami menyediakan perkhidmatan Pengacaraan Majlis, Menulis Skrip Pengacaraan, Khidmat-Nasihat Pengurusan Majlis, dan lain-lain. Untuk sebarang pertanyaan, anda dialu-alukan untuk terus post di page Facebook “Qiyasari Wedding Emcee” atau emelkan terus kepada azreeariffin@gmail.com.

Terima kasih!
Qiyasari Wedding Emcee

http://www.facebook.com/pages/QiyaSari-Wedding-Emcee/201179599963747