April 6, 2011

hadiah buat ibuku di hari lahirnya..

As Salam,

Dua hari yang lepas merupakan hari lahir buat insan yang paling aku sayangi dalam kehidupan peribadiku..birthday mak saya yg ke - 47!!..since smalam baru masuk gaji so start to think nak beli hadiah apa erk untuk mak tahun nie??

berkira2 nak bagi hadiah hp..mak aku de hp tapi tu la bateri rosak la, adeq2 guna tuk sms awek la..kelakar je sampai mak aku pernah tbace sms dr sorang awek nie berabang sayang dengan adeq aku yg baru form 1 kot time tu..bile tanya, die kate awek tu yang syok dekat die plak..bajet hot jugak adeq aku nie..hehe

hopefully bila aku kasik hadiah hp nie dekat mak, dah x de masalah bateri rosak ke or adeq2 main..lagipun dengan ade nye hp nie..x de la iwan nak kaco lagi hp mak aku sebab hp lame akan jadi milik mutlak die kan..hehe

tapi aku cadang nak beli hp yg basic functions je tapi smart..akan start mengoogle tuk cari model yang sesuai..hehe..then maybe nak post dekat rumah tuk wat surprise..love surprise very2 muchy..ok dengan idea tuk belikan mak hp nie, terpaksalah postpone niat tuk beli hp baru jugak..

p/s: teringat masa kecik 1st hadiah tuk mak adalah pencuci muka yang aku curik siket sebelum kasik as hadiah harijadi..kelakar je bile ingat balik..

7 comments:

Merentas Horizon said...

beli nokia C2. RM300 basic, tp kalo up kan memory card jd 4gb = R350. gambar pun cantik, 3.2mp. amacam? hehe

rozelt @ syaz said...

macam menarik..thanks sebab suggest..nak beli pon mungkin dalam range harga macam tu n nak cari nokia jugak..tq2x..

Basyirah Abd Rahman said...

ceey syaz dh tak surprise syaz buh dalam ni. ahaha.. tp kalau nak pos, make sure betul2 sampai.. :)

Merentas Horizon said...

hehe nokia c2-01 tu hari tu kakak saya baru beli. utk mak jugak. kalau buat rakaman video pun kualiti ok. blehla nk vlogging. haha

ct_cucubi said...

hehehe.. beast2 buat suprise.. sure die happy giler.

rozelt @ syaz said...

basyi: family x terdedah sgt dengan blog syaz nie lagi..so kire maseh selamat dengan surprise itu..hehe

sarah: tu la sarah cm sangat kenal je hp itu..hehe..owh dah ade version 01 erk..td google yg c2 je..

rozelt @ syaz said...

k.kerol: sy tawu k.kerol sgt suka surprise kn..klu x, x de la sy jumpe mende2 kiut tepi beg sy tanpa sy sedari..hehehe