April 19, 2011

Misi cipta logo syarikat

As Salam

Dulu pernah update entry --> kwn sy dengan misi mencari pekerja..kali nie ade misi baru yang nak direalisasikan..new mission impossible..misi mencipta logo syarikat!!!

aku yang x berape nak kreatif nie telah diberi mandat untuk menghasilkan sketch/draf tuk logo syarikat nie..n macam biase la..nak keje senang g cari website yang boleh create logo free..contohnye website ini -->Logo ease<--tp yg kurang best pilihan gamba logo n tulisan agak limited..n hasil dari website nie..


  aku prefer tuk create logo syarikat yang simple, bermakna n lebih baik yang ade direct message..semalam aku dah tunjukkan dekat bos 2 design ..n die lebih suka yg 1st..tapi kekangan dekat sini aku buat dekat website nie-->logomaker<--macam ade copyright isu + kena buy..create free tapi nak donlod kena buy..hampes..

semalam my bos berkenan yang ini

background line grid menunjukkan ada usaha print screen disitu..perlu buy tuk dapatkan logo anda..
erm kalau ade sape2 nak tolong boleh la jugak sumbangkan idea..hehe..kalau boleh nak ade gamba mountain..simbolik nye diharapkan perniagaan akan semakin n bertambah baik dari masa ke semasa..insyaAllah

p/s: congratz to one of my coursemate, Rabiatul Adawiyah yg selamat lahirkan baby boy ..if not mistaken.. awal pagi tadi..Alhamdulillah~

6 comments:

K.I.N.A said...

wah..best3..selamt mendesign!

syaz@rozelt said...

hehe..shake klu ade mase lapang leh tolong jugak..u kan kreatif..

K.I.N.A said...

tp shake suke yg no2..nmpk la bidang die..tp tulisan suke no 1 gak..

ct_cucubi said...

bestnyer.. rs nak buat jugak.. tp buat ms ni sgt bz.. huhuh.. cer buat contest... banje mkn nasi lemak kedai 'Shaz'.. cer but cer buat... :p

Merentas Horizon said...

syaz, try AAA logo. dulu awanis pernah donlod time ktorg prektikal.. kat sana byk kena buat design. best gak.

syaz@rozelt said...

k.kerol: belum masenye kot k.kerol nak join contest..sy pon x penah join contest..hehe..tp klu k.kerol nak sumbang idea ok je..k.kerol pon adeq beradeq kina kreatip juge..

sarah: nie software kena donlod eh..thanks sarah..cadangan yg bernas..hehe