October 19, 2011

Persiapan Tunang: Design Dulang Hantaran

As Salam,

Petang nie review siket pesal design dulang hantaran..erm disebabkan aku nie boleh dikatakan super obsessed dengan bunga ros..so untuk design hantaran tunang nie main tema die hiasan bunga ros!hehe

aku pilih 2 kaler bunga ros artificial tuk design hantaran tunang nie..yang saiz besar kaler merah maroon2 gitu..n yang kecik kaler krim ade pink2 siket dekat tengah..

design hantaran tunang aku nie agak simple sebab macam x de berenda2 berjunai2 bagai..cume nak nampak sedikit sweet [angkat bakul sendiri] bila aku ade letak hiasan manik2 dengan riben kaler hijau di setiap penjuru bekas hantaran..
 
full version punya gambar tunggu review lepas majlis nanti..hihi
 
aku dikire bernaseb baek sebab lately banyak kenduri kawen sedara mara, kawan bertunang la..so x payah nak beli dulang hantaran..pinjam je yang orang laen punye..hihi

Total kos untuk design hantaran nie bole kire rm20++ untuk satu dulang..kire ok la jugak kan nak compare kalau nak tempah2..paling murah aku survey hari tu rm80 paling murah untuk satu dulang [harga mungkin sekali dengan harga beli dulang]

aku beli semua barang dekat kedai dalam 'semua house'..turun satu tangga bila masuk semua house & sebelah watson..lupa plak nama kedai tu w'pun berulang alik pegi sana cari barang buat hantaran..

list 7 hantaran tuk pihak lelaki:
sirih junjung
Kain nikah - dah beli
Sampin
Makanan
Buah
Coklat/manisan
potpuri

p/s: x sure lagi nak buat hantaran 7 berbalas 5 ke or 7 berbalas 9..

10 comments:

Anum said...

tahniah

Munna said...

masa sy btunang dulu xde pun tetapkan nak bls berapa2,ikut suka hati nak bg.. =)

diana said...

zaman akak bertunang dulu tak de kesah pun berapa balas berapa..
ikut suka je nak bagi banyak mana..
hehehe..

rara pinkmafia said...

nt kan syaz,kalau masa tunang tu mst jd berdulang2 sbbnya ramai org bg-bg lagik hantaran.

hira said...

wah, seronoknya. tahniah! :D

Syuxer said...

untungla dah nak bertunang..tahniah tau..

JiHa said...

syaz...bila nk bertunang ni???
tahniah...hepi dgr gud news...semoga kekal berbahagia sehingga ke syurga...=)
gud luck in preparation...chaiyok2x!!

wanda arry said...

congrats..nt letak pic bnyk2 ye

~~Ticer Wann~~ said...

bila mjlis ni? ke ticer yg ketinggalan ketapi?

syaz@rozelt said...

to all

majlis on 18th dec, ahad nie..doakan semua berjalan lancar~