October 11, 2011

Review: Forlady Eye (bisness adeq)

As Salam,

Hari nie nak review bisness baru adeq aku, ieyda.. bisnes jual kontek lens kaler2..dari dulu memang aku kurang berminat nak pakai kontek lens kaler2, sebab rase x natural..tapi bila fikirkan harganya yang murah..boleh pakai lebih lama ('promoter' cakap leh pakai sampai 6 bulan satu pasang)..n bole tahan chanteqnya..tros excited nak pakai..kire seminggu lebih jugak aku dah pakai yang berkaler nie..

kalau ikotkan aku dah pakai kontek lens nie almost 5 tahun, 1 tahun berehat (tobat sekejap lepas kena warded sebab infection) so lebih kurang 4 tahun jugak la..sejak aku di diagnose seorang rabun memang aku malas n x suka pakai spek..lebih2 lagi perempuan bertudung dengan muka kecik macam aku nie, nampak kembang je tudung bila pakai spek..

Sebelum nie aku pakai yang clear/transparent je..yang jenis nie yang paling murah pernah aku dapat beli dekat mall area puduraya..lupa dah nama mall tu..dapat beli rm45 untuk 3 pasang..kire murah la dari yang biase rm 60 kan?..tapi yang adeq aku jual nie lagi berganda2 murahnya..rm 25 (harga ikot pattern/corak kontek lens) sepasang tapi boleh tahan 6 bulan..
 
paling suka kaler nie..tapi kaler grey pon chanteq jugak

Kontek lens berkaler nie berbeza dengan kontek lens yang clear..kalau yang clear boleh pakai kedua2 side, yang berkaler punya boleh pakai satu side je (btolkan sy if salah).. jangan plak terpakai side yang bercorak plak..nanti mesti rase x selesa..macam last week la..arie 1st n 2nd pakai memang rase kurang selesa..tapi bila dah maintain n make sure pakai side yang btol baru rase selesa sampai sekarang..hehe

yang maseh pakai spek n nak cuba2 pakai kontek lens..jom la cuba..kalau nak tawu hukum pakai kontek lens nie boleh rujuk link nie.. bagi aku la..pakai kontek lens nie terasa macam mata asal je..terlupa kejap kita nie ada rabun..hehe..lupa plak nak cakap..kontek lens berkaler nie ada range power dari 0 - 1000..
 
chanteq x mata baru i..hehe..yang aku pakai nie namanya 'natural 3 tones brown' saiz mata asal..
p/s: mahu beli??berminat?? sila pilih n order melalui fb 'Forlady eye'

8 comments:

rara pinkmafia said...

rara nk bli lah cmtu.nk cr kaler grey utk nikah =)

ct cucubi said...

dr experien ce pakai lense zaman dulu2.. contact lense yg x de kaler pun x boleh pakai dua2 side.. kene cek kecebungannya dulu sebelum pakai supaya x terbalik..

Anum said...

cantik

Ini Kisah Tia said...

Tia suka yang big eyes . tapi tak pakai pun kak . encit azrin tak kasi . dia nyampah .. hahaa

Syuxer said...

owh..lagi best kalau ada konteks lens yang boleh tembus hijab heheh..boleh nampak hantu..;p

ika said...

hamboiii~ mata! jelez ika tgk...ish2...cun la...:)

merahitujambu said...

kan ritu surat kabar ada kata x di luluskan ujian kajian..sy pernah pakai tpi bila keluar dkt surat kabar trus stop pakai hanya beli kt kedai kaca mata jeee

syaz@rozelt said...

@rara: hehe..nak order pm la syaz~

@ct_cucubi: thanks ingatkan..sy pon dah lupa..

@anum: model tu pakai chanteq kn??hehe

@inikisahtia: x leh nak ckp ape la..bila bos dh x kasik pkai..hehe

@syuxer: haha..klu macam tu lingkup bisness x da sapa nak beli sebab takot..

@ika: cube ika try beli..mesti bertambah2 cun jugak!hehe

@merahitujambu: owh ade erk dlm paper..thanks for da info..tp yg paling penting kena tengok cara penjagaan kontek lens tu~