October 28, 2011

Dulu Bomba Sekarang Polis??

As Salam,

dah lama x cerita2 kan ..asyik update entry simple ngan letak2 link follower je..hihi..lately banyak plak kenangan seram sejuk, kelakar yang happen bila aku keluar makan dengan 'kawan sy' [kawan2 dekat office selalu bahan aku sebab bahasakn bf 'kawan saya']..

1st kejadian..sejak 3 tahun pakai sang kancil, malam raya deepavali 25/10, hari tu boleh plak minyak habis [lupa nak isi] dekat tengah jalan..kelam kabut n cuak semua ada..dah ler nak habis pon dekat federal highway..scary sungguh..kereta, bas, moto semua bawak laju2..risau je ada yang terbabas..almost sejam tersadai naseb baek ada yang membantu bawak minyak..[thanks cik janna sebab tunang u datang tolong..hehe]

2nd kejadian..ingat x lagi dengan entry NIE..yang orang ingat kawan aku tu bomba? malam tadi dah 2x orang ingat die polis plak ..dulu mase mula2 kenal lagi la..suka sangat bawak beg yg sebijik macam polis[skem2 gitu..hehe]..tu aku dah tgo..so die dah x pakai..kakak yg amek order makan semalam boleh plak tulis 'polis' dekat kertas amek order tu..die tulis macam tu sebab ktorang order menu makan dekai kedai sebelah die..air je dekat kedai die [sebab ada tv], so senang la kedai yg satu lg nak hanta nanti..

malam tadi makan dekat cheras, menu fevret nasi goreng ayam~

die ape lg mula la bangga semacam orang kate die polis..sepanjang perjalanan asyik bising2 n membebel2 nape orang bole ingat die polis..hampeh!..haha..mungkin sebab die kemas kot..ye lah die x pernah simpan rambut panjang, even agak 'katik' siket badan boleh tahan tough .. muka die satu hal jugak..kalau x senyum nampak garang..sebab tu kot orang ingat die polis..

p/s: sekarang dh kurang pakai picnik..guna picasa pon best untuk buat collage..hehe

4 comments:

Anum said...

hehe
kalau senyum nampak comel ek

Syuxer said...

haha jangan dinilai pada rupa..;)..orang kurang senyum bila dia senyum nampak kacak

cik aisha said...

wah semua unit beruniform je ni...sah2 la mmg kemas dan smart sbb tu org blh terpk cam2...:)

fiq. said...

cewah2, pasni boleh bagi saman jee...org takut deh,haha