October 18, 2011

Buat sendiri: Aromaterapi Oren

As Salam,

Hehe..berehat sebentar dari bcerita pesal persiapan tunang..even dah ade mende nak cerita..hari nie nak cte pesal buat sendiri aromaterapi..senang & ringkas..buatkan rumah anda berbau oren..hihi..

Disebabkan port dating aku, boleh kate selalu dekat area ou dengan kawasan2 area sane..so selalu jugak la jalan2 dekat ikea..aku geram sungguh dengan 2 barang ikea yang sangat sweet [barang yang bole wangikan rumah]..setiap kali datang sane mesti rase nak beli, tapi kalau beli terasa membazir plak..
 
2 mende tu rotera [nama ikea] ngan lilin2 comey harga rm9.90 ade 24  tu..ala klu korang pegi sane mesti akan jumpe lilin kecik2 ade bau cengkih, epal ngan yang merah tu name ape ntah..tapi kalau aku pegi sane wajib curik bau..harum sangat [yg kaler merah la]..
 
nie la rotera..geram yang kaler puteh tu..sweet sangat..
--> ok aku dah simplified kan cara buat sendiri aromaterapi oren tu..ade mase kita cuba same2 k..
 

 
 *Step ke 4 tu buat lubang untuk bahagian atas..guna la apa2 asalkan berbentuk bulat k..
*Step ke 6, yang kaler coklat kecik2 tu bunga cengkih..diletakkan untuk menambah seri..
 

P/s: Prototype/draf design hantaran tunang dah siap..tapi mungkin ada ubah sikit bila buat yang betul2 nanti..hehe
 

3 comments:

ct cucubi said...

dah buat ke?

rara pinkmafia said...

dear.sgt nice oek!

Merentas Horizon said...

lilin2 kecik tu ktorg ada beli!! byk plak tu. beli somewhere 2009, sampai skrg.. ada la dalam 2 biji je yang guna. yang lain semua tersadai.

(gara-gara, pegi ikea jalan2 tapi rasa tak syok dtg xbeli pape, maka belilah lilin tu.huhu)