June 29, 2011

Font comparer

As Salam,

Haloo semua selamat hari rabu, selamat hari isra'mikraj n selamat hari wordless wednesday..hehe..sampai ke hari nie aku x pernah lagi buat entry wordless wednesday..huhu..mungkin x jumpa lagi piccy yang menarek untuk diwordlesskan..haha

nak ucapkan terima kasih sangat2 dekat kotak bulat sebab usaha beliau mempromote blog rozelt nie..huh..gila la..rase peningkatan follower yang drastik untuk separuh hari nie..hehe..thanks juga dekat sape2 yang sudi follow..salam kenal dari syaz@rozelt..nnt syaz@rozelt dtg melawat jgn wat2 x kenal plak?hehe

oke lah..tengok tu ucapan mengalahkan artis menang anugerah plak..haha..emm..korang perasan x aku dah tukar 'page font'??hehe..nampak cam skema pon ade kan..tapi nie pon untuk kemudahan korang tuk bace aku membebel2 jugak..hehe..aku pilih font guna font comparer..apps yang simple tapi amat membantu..

1. masuk website nie : http://www.fontcomparer.com/


2. ce..ce korang taip apa-apa perkataan dekat atas tu..contoh aku taip nama penuh aku..syazlina khairuddin..sambil taip website nie akan terus compare dengan tulisan2 lain..almost tulisan tu ade dekat template designer blogger

 3.then pilih mane2 tulisan yang korang berkenan & tukar dekat design>template designer>Advanced then tukar tulisan yang korang minat under page text

done..nie aku cerita basic je pasal website nie..nak tawu lebih lanjut..nak copy html code ke css code ke, nak tengok tulisan laen ke silalah melawat website tu oke?hehe

 p/s: silalah melawat blog kotak bulat di entry NIE untuk review blog2 laen yang dipromote oke?hehe

11 comments:

Syuxer said...

menarik sekali..nanti saya usha website tuh..

syaz@rozelt said...

@syuxer: usha jangan x usah oke??hehe

Izahir Bin Anuar said...

yang rozelt pakai ni font apa ?

syaz@rozelt said...

@izahir: font 'Josephin Sans'..hehe..

juz kol me syaz..rozelt tu name blog..hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

syaz , Tia tak paham . huhu .. yang bahagian under page text tu . camne ?

syaz@rozelt said...

@tia: lorh..x faham ke??hehe..

macam nie..website nie just kasik guideline untuk kite pilih tulisan..nak download pon boleh..tp syaz x study lagi part tue..

syaz dh guna website nie untuk cari tulisan mane yang cun untuk guna dekat blog..

contohnya compare punya compare tulisan 'josephin sans' nie yg paling best..

so syaz carilah font nie dekat template designer dekat blog kita tu dan tukar..hehe

harap tia faham ye..hehe

rara pinkmafia said...

nice.nt rara nk try lah.skrg ni tenet lembap la.

syaz@rozelt said...

@rara: gune berukbeng ke? syaz pkai maxis area angkasapuri oke je..hehe

Siti Arfah said...

Wah menarik fontcomparer neh. :) . N br prasan tukr font. hehe. cantek je font neh . ^^

ika said...

huyooo~ haah la followers kmu nek capat sngt tuuu~ gler la "kotak bulat" promote~ *jelezz*

syaz@rozelt said...

@siti arfah: app nie memang menarek..jumpe2 tros xcited nak share dekat blog..hehe

@ika: tu la pasal ika..segmen die simple je..tapi effect die macam bw st hari..hehe..nampak la kan kb nie blogger bpengaruh gitu..