June 12, 2011

kl gangster@the curve

As Salam,

selamat hari ahad semua!! hari maseh panjang so mari kita enjoy!!!hehe..so apa aktiviti hari minggu korang??..semalam aku dengan cik janna pegi kenduri kawen membe dekat damansara damai.Alhamdulillah..seorang lagi membe dah selamat jadi isteri orang..

lepas attend kenduri, 'kawan' aku ajak keluar sebab die nak tengok kl gangster..huhu..mase tengok triller muvi nie serius tak nak tengok sebab macam boleh merosakkan akhlak je..cerita ganas, bertumbuk 24 jam..haha bajet under 13th..tapi aku setuju jugak akhirnya..sebab apa?? sebab ade 'seth'..haha

semalam aku tengok muvi tu dekat 'the curve'..x sangka plak ada 'seth' dekat situ..hehe..nie la 1st time aku tengok die depan2..muka die memang fair betulla..tapi x de la cerah mane..then body die tak payah cakap la..memang tough..x dapat nak pastikan ketinggian die macam mane..sebab mase nampak die..die duduk ditemuramah wartawan..

enough crita pasal seth a.k.a Aoran Aziz..nak cerita plak pesal muvi tu plak..ok not bad.. cerita memang ganas, semua cakap lu gua, lu gua je..semua bahasa gangster pon ade..scene bertumbuk ..boleh kate cerita nie 3/4 ade adegan nie..sabo je la..best gile tengok aoran aziz lawan..sebab sampai ke sudah die x de la teruk sangat kena belasah..kate pon hero kan..

nak tawu cerita nie jalan cerita die macam mane? korang haruslah tengok sendiri..tp overall cerita nie boleh tahan best..4 out of 5 starz..nilai rating bukan based on aoran aziz ye..hehe..tapi bagi sesiapa yang nak tengok muvi nie dalam keadaan aman..x de budak2 nakal or gangster dalam wayang..boleh la tengok dekat the curve k..kalau nak yang happening bole la tengok dekat mid..hehe


p/s: next week episod last nora elena..adakah nora elena dengan seth akan bersatu di akhir cerita??

9 comments:

Freaky said...

aahhh jeles2 tak dapat tgk lagi

kotak bulat said...

ramai kate crita ni best... hehehe..
ntah bila lah kb nk pergi tgk..

syaz@rozelt said...

@Freaky
jgn jeles2..tengok la arie nie..hehe

@kotak bulat
bila2 ade mase boleh la tengok..tapi crita melayu tayangan x lama kan..klu telepas tengok cd je la~

Khairil said...

saya suka filem kongsi lagi sebab lawak...hehe...

ika said...

dear~ ika pun ada kat the curve at that time! huhu...xkenal...klau x leh jumpa! ^^, btw...aaron mmg hencem kacak bergaya!

atieserina said...

best..best..

rara pinkmafia said...

rara pun dh tgk smlm.4 bintang =0

syaz@rozelt said...

@Khairil
betol2..crite nie serius n ganas siket~kongsi santai siket tengok..

@ika
ye ke cik ika ade dekat situ jugak?wah..rugi x cam ika betol2.. hehe

@atieserina
mmg best..antara cite melayu yg x rase rugi tengok~

@rara pinkmafia
welcome to da club rara!hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

aaron aziz ke berlakon . yay !! nak tengokkkk . ada tengok sikit2 iklan je . tapi memang best la . gua lu , gua lu :)