June 14, 2011

Tutorial Top Commentators Widget

As Salam,

Seperti yang telah direquest oleh cik rara..malam nie nak buat simple tutorial nak letak widget top commentator..segan sbenarnye nak buat tutorial nie sebab budak2 bwh umo aku pon lagi advanced buat tutorial kot..hehe

ok care nak letak widget nie simple je..

2. Then, dekat situ ada dua pilihan button yang kita kena klik satu sama ada average orang yang komen  dalam 500 komen or 5000 komen.. so standard2 kita selalu nya x sampai 500 komen ja..so klik dekat situ..kena buat pilihan nie mungkin sebab senang nak calculate kot.


3. Bila dah klik button tu akan pop up page nie..


 4. Bila klik "Add Widget To my blog"..akan keluar ini.. 


5. dan akhir sekali klik la Add widget.. DONE..

ok selamat mencuba pada sape2 yang maseh belum ada widget nie..hehe..tapi korang jangan terkejut kalau angka jumlah2 komen tu asyik berubah2..yang tu aku x dapat nak jawab..hehe

P/s: entry kelam kabut..out to dating..

10 comments:

tia @ Ini Kisah Tia said...

betul ! kadang2 macam hampes aje jumlah komen dia . boleh lak bertukar2 . grr ~~

syaz@rozelt said...

@tia @ Ini Kisah Tia
as long yg plg top x berubah kire ok la lg tia..hehe..jgn smpai yg x pernah komen jadi yg 1st!haha

TYNTHA LANA said...

syaz, taknak pasg shoutbox ke?hehe. ok, jom baca entry baru lana:

http://lianapm.blogspot.com/2011/06/bodoh-ke-aku.html

♥ Che NamNam ♥ said...

memang berubah-rubah ponnn..ntah camner diyer kire hakak pon fening ngan widget tuhh..

wahhh bestnyer keluwor datingg..

emieysandra said...

tutorial yg bagus~

syaz@rozelt said...

@TYNTHA LANA
dah pasang la shoutbox..tp kena skroll bawah siket bru nampak..hehe

ok nnt akan terjah blog kamoo~

syaz@rozelt said...

@♥ Che NamNam ♥
w'pun pening tapi tetap nak letak jugak..kasi femes siket blog kawan2..hehe

syaz@rozelt said...

@emieysandra
thanks~ segan sbenanya nak buat tutorial widget yg kontroversi nie..hoho

rara pinkmafia said...

hehehehe yeay.nk try lah.thnks dear.

syaz@rozelt said...

@rara pinkmafia
hopefully syaz masok dalam senarai~hehe