June 27, 2011

Pixlr as Photoshop Online

As Salam,
nampaknya blogger.com nie buat hal lagi erk..ruangan follower dah jadi invisible plak..tapi x pe..time nie la waktu yang sesuai untuk kita buat 'follower button' sebagai alternative untuk menarek visitor untuk jadi follower kita..cube tengok dekat tutorial nie..best2~

erm..nak tanya siket..kalau kita just klik perkataan 'follow' yang ada dekat atas sebelah kiri atas blog tu tuk follow boleh x??

uiks cuba teka nie blog sape?hehe
ok straight to da point~seperti yang sedia maklum blog rozelt sudah bertukar wajah sejak jumaat lepas..ada yang kata canteq..ada jugak yang lebih suka design yang lama..semua tu dari pandangan masing2 kan..
anyway thanks for ur feedback! seriously.. i really appreciate it!

hari nie nak review website best yang aku guna untuk create transparent header & title gadget dekat sidebar.. aku guna pixlr..interface die sebijik macam photoshop..tapi online..x payah susah2 nak instal2 n memberatkan drive C, hehe..
 
 pixlr editor
Yang buatkan aku bertambah suka dekat pixlr nie sebab macam photoshop die ade corak brush yang comey2..kalau default brush x de yang berkenan di hati, korang ley try search dekat google n download free je..nak install dekat dalam website tu pon senang.. tapi make sure korang download .pbr extension punya taw.

nak tawu lebih2 pesal website nie..korang boleh la terjah sendiri website tu n bermain2 dengan features yang ada oke?..kepada korang2 yang pro guna photoshop tu rasenye x de masalah nak gunakan website nie..

p/s: rase interface baru nie macam saket mate siket nak membaca..tp kepada korang yang maseh sudi bce..TQ2~

17 comments:

azreen sofia said...

Yeah.. Betol2.. Azreen pon gune tu aje.. =))

syaz@rozelt said...

@Azreen : hehe senang kan~ owh kamoo pon gune pixlr eh..bgs2~

Syuxer said...

saya xde kepakaran dalam memphotoshop hahahh..anyway..saya tengah belajar slow2 hheheh

syaz@rozelt said...

@syuxer: wah semangatnye..bgs2..rase pixlr nie simple n senang nak faham lg dr photoshop~

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahh ! bagosss . tapi Tia tak reti lah . macam susah jek ..

aleen aiden said...

ha'ah siang tadi prasan juga ade yg xkene dgn ruang folower tu.tetibe kosong.hu3

syaz@rozelt said...

@tia: ala..tia pon hebat jugak design blog..gune software2 yg simple je..hehe

@aleen: sepanjang hr kot aleen ruang follower tu ilg..mlm2 bru sehat..hehe

sergeant keroro said...

nice sharing, hehe.

selalu guna photoshop jek, sebab dah install XD

Affan said...

menarik gak ni, ada ps tak tak reti nak guna. byk sgt benda dalam tu last2 guna paint dan photoscape je haha.

btw, taknampak pun butang follow tu. Dan mmg follow widget kat blog saya pun kadang2 invi, malu lak nak kuar hehe

syaz@rozelt said...

@sergeant: wah nie mesti dah hard core guna photoshop nie..rase pixlr nie senang sket nak guna~

@Affan: guna paint n photoscape pon oke..paint slalu gak gune, photoscape x pnh gune even dh ade dekat netbk..hehe

rase kne create jugak button follower, sebab skrg nie kerap lak gadget follower tu ilg.hoho

rara pinkmafia said...

tapi rara pakai photoscape je.lagik senang syaz.hehehe

syaz@rozelt said...

@rara..iye ke? oke2..nnt syaz cube guna~hehe

Siti Arfah said...

Perkongsian menarik la syazlina. :). Em mmg kelmarin gadget followers sume blog ilang. tp xlme sgt pn, then ade balik. hehe

syaz@rozelt said...

@siti arfah: hehe..btol2..tapi ade je seketul due follower..mgkin diorang follow dekat ats tue..hehe

hehe..mende best haruslah kena share~

Siti Arfah said...

Syaz = Owh ea. hik3 .^^ . Nnt kalo ade bnde yg mnarik lg cmni, share la lg ye, :)

syaz@rozelt said...

@siti arfah: sudah semestinya..hehe

Wanz Mejuez said...

saya guna pixlr-o-matic je dekat Android..sebab sekali snap da boleh edit.. hehe