June 1, 2011

Double D: Durian and Discounts

As Salam,

Mencari durian terbaik di Pulau Pinang??..mari terjah SINI..hehe

klik dekat gambar akan pergi ke link pdf, durian mane yang terbaek~
 
  Ada deal terbaru sepanjang bulan June nie di mana gerai-gerai durian akan dibuka sepanjang bulan di beberapa kawasan di antara Anjung Indah dan Balik Pulau..cuba bayangkan makan durian di tepi pantai?? superb kan??

Apa lagi..moh kita serbu booth durian sambil cuti-cuti satu Malaysia @Penang!!..

--->Penggemar tegar DISCOUNT jugak boleh terjah blog nie..every day got discounts n he will remind us!!..hehe

Header 1 Malaysia tu..hehe

p/s: review blog bos nie, boleh dapat belanja makan tak?haha

6 comments:

rara pinkmafia said...

ada lagik ke durian dear?

syaz@rozelt said...

@rara pinkmafia
ada..kan syaz cakap dekat penang?hehe

terrenigma said...

Double D stands for Dooms Day =P Tak sabar nak pergi makan but here a tip i got from a website when choosing durian:

1. Overripe. The flesh is pulpy (beceh), and the sulphuric taste component is too strong. The fruit will cause a lot of burping.

2. Rotten (busuk). When a segment of the fruit is rotten at a side, the whole segment usually has to be discarded.

3 "Cold" (dingin). The fruit hasn't been ripening on the tree. Durian fruits will still ripen after taken of the tree. This means: the flesh of the fruit will become soft and develop the right texture. But the fruit once of the tree, will no longer develop the typical strong durian taste.

syaz@rozelt said...

@terrenigma
thanks for the tips mr.terence..hehe..anyway what is 'beceh' ya?is't malay word?

♥cmª shIemª♥ said...

durian??wow..nk p tgk sana la..nyum2..

syaz@rozelt said...

@♥cmª shIemª♥
nie mesti orang penang nie..dekat dah nak pegi..hehe