July 12, 2011

happy sebab dah join ASB!!!

As Salam..

 

Hehe..happy sebab hari nie satu lagi langkah bijak telah dibuat -->bukak buku ASB!!!..aku memilih untuk simpan duet dekat sini sebab:

1. selamat dari pengeluaran duet secare bleluasa..leceh kot nak bawak buku asb nie..kena isi2 borang..tunggu turn..then pejabat pos untuk asb bukak hari bekerja je..

2.ada dividen..hihi..lagi manyak simpan lagi manyak dividen..klu simpan dekat bank ade jugak dividen..tapi bape sen je..huhu

orang kate loan ASB lagi banyak dapat dividen...tapi cukup la dengan loan ptptn yang baru brape sen bayar  je tuh..lagipon tamo tambah 'list wajeb bayar' untuk setiap bulan..hihi

Untuk bacaan lebih mengujakan pasal ASB nie..boleh bace dekat SINI

p/s: hari nie birthday abang aku yang ke-26..doakan ktorang dapat makan nasi minyak hujung tahun nie..aminnn~

12 comments:

Fathiah Hamim said...

sedeh betul, buku akaun ASB fa buku akaun kanak2. huhu bukak masa tuh bawah umur. -_-

syaz@rozelt said...

@fathiah hamim: boleh tukar ke orang dewasa punya..hehe..mesti masyuk nie dr kecik dh mnyimpan dkt asb..hihi

HAZWAN17 said...

dalam ASB ade 100 lebih je haha bile nak start menyimpan ni

Rozita a.Halim said...

asb terbaikkk. xsbr nk tgo elaun, nak smpn dlm asb hehee

TYNTHA LANA said...

Bagus2, memg tak rugi bukak akaun ASB ni..syok! hek3. Lana pun da bukak since smbg blajar..leh simpn duit pt sket2 kt dlm tuh,ahahaha

Siti Arfah said...

Ok2, arfah doakan. Arfah pn nk mkn nasi minyak juga. hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

eh ye ke ?? nanti lah nak kaji dulu :)

rara pinkmafia said...

rara buat masa sblm kawen dulu.elok buat utk simpan duet kawen.hehe

ika said...

huyooo~ nnt ika kena buat jgak nie...:O xley kalah nie...ASB penting!

syaz@rozelt said...

@hazwan17: at least ado la jugak kan..hihi..setiap bulan smpn siket2 pon jadi la..

@Rozita a.Halim: wah nie mesti tros nak masuk banyak2 nie..hihi

@siti arfah: hehe..doakan abg sy, arfah n syaz..tige2 mrase makan ns minyak sndiri..haha

syaz@rozelt said...

@tia: kaji jngan x kaji..hehe..make sure pilih yg affordable n dpt pulangan lumayan..

@rara: ehh rara cakap macam dh kawen..hihi..mesti dh lame mnyimpan nie..duet pon dh bbukit kot..hihi

@ika: jom2..nnt dapat duet nuffy pon simpan dekat asb jugak k..haha

Siti Arfah said...

Hahaha. Yela .