July 26, 2011

entry pagi2 buto

As Salam,

erm baru lepas black out almost 1 jam..cuak habis la sebab kena hadapi sorang2..bergelap gelita, berpeluh2 sorang2 kat bilek..rumah aku dah ler paling bawah..kalau ade budak jahat buat hal nak pecah masok..abes~..erm..bile dah hadapi situasi macam nie mula la terfikir bila la nak ade teman di kala susah n senang nie kan? tetttt...berangan..


since jam 11 tadi aku memang dah x berape ley tdo..mungkin pekena nescafe o ais dekat cheras malam semalam(dh kire smlm kn..kul 330pg dh masok hari laen kan..hihi)..selaen faktor nescafe mungkin jugak sebab bnyak sangat mende nak difikirkan lately..huhu

ok apa yang aku buat time black out tengah2 pg nie??mula2 aku fikir nak try lelapkan mata je..tapi payah kot dengan kepanasan n kegelapan yg luar biasa nih..ditambah pulak dengan terfikir perkara buruk macam kena pecah rumah tu bermain2 difikiran..so x bley jadi nie..kena bangun buat something..aku bangun n bukak netbook(naseb baek bnyk lagi bateri). .connect broadbnd n tros search website TNB..

bila bukak laman web tnb tros search macam mana nak buat report gangguan bekalan elektrik..mane tawu boleh kol free..rupanya kena baya jugak..charge die sama macam buat kol biase,,sms je free..huhu..aku ingat sama line dengan 999 tu..guna sms pon senang je so aku tros buat apa yang patot n state kan lokasi aku yang terputus bekalan letrik..x de respon..tapi dalam 10 ke 15 minit dah ada elektrik..Alhamdulillah~

P/s: huhu..terrible btol la x de karen nie..hehe..slmat pagi malaysia!

17 comments:

tia @ Ini Kisah Tia said...

alahaiii . kalau Tia pun , Tia jadi cuak , perkara paling Tia takutlah tu . black out ..

rara pinkmafia said...

hehehehhe duk dlm gelap sorg2 mmg benda yg paling rara tak suke.eeuuuwww benci gelap.

ArulchelseA said...

umangaiii pg2 buto dah update yo..eden bolom colik lae tu..tongh bokoghoh lae..kih kih kih

TYNTHA LANA said...

tul kata arul..ni pagi buto betoi ni syaz,hehhehe..

~setakat ni tak prnh lagi time blackout tu lana tinggl sorg2..jadi..tak dapat nak share apa2 pnglmn..tpi plg best,blackout kat asrama/hostel..masing2 tayang torchlight,pastu, bila terpadam, yang jenis cpt terkejut,menjerit cam pe tah..walhal..terblackout je..heh3

Fathiah Hamim said...

kalo sorang2 time blackout, memang seriau la jugak. hehe

syaz@rozelt said...

@tia: uihh x tdo lag tia..x sangka ada geng bjaga pg2 buto~ mmg cuak sgt tia..huhu

syaz@rozelt said...

@rara: tu la pesal..nape la terjaga..klu tdo mati kan bgos..haha..tp panas bahang bpeluh2 kot pg tdi~

syaz@rozelt said...

@Arul: tawu ramai yg sedap tdo..kenangan 'manis' kot nie..bleh plak blackout..jarang sgt kot jadi~

syaz@rozelt said...

@lana: mase mula2 sedar ingt kul 4 ke..rupa2nye baru kul 2 lana..gila mati kutu pg tadi..asal la nak blackout awl2 mcm tu..hihi

p/s: rumah x de torchlight ngan lilin..pastu nak kuar bilik je pon takot~

syaz@rozelt said...

@fathiah: fa memang sgt seriau..tu yg x berani p mane2..duk bilik je senyap2..hehe

ieda said...

aduhh kalau akak seram jugak dikk mlm2 sorang lampu x der nie .. kena sentiasa berhati2 .. sib baik kejap je kekek :)

syaz@rozelt said...

@K.ieda: huhu..naseb baek sejam je..kalau smpai kepagi sy sendiri pon x dpt bygkan..macam mane nak besiap p keje dalam gelap2 tu..hihi

0nenanina Vanilla said...

ala ciannye dye.. hihi... klu na da pejam mata erat2 xnak bukak.haha

syaz@rozelt said...

@0nenanina Vanilla: dah buat mcm tu..tp berpeluh2 plak..so mmg x ley tdo..hihi

Bro ahmad said...

pakai broudbank boleh online..streamix..sorry hahaaa

Siti Arfah said...

Ciannye syaz, biase la tu kalo karen xde . Pape pn alhmdulillh syaz ok aje ! :)

iPai said...

takde letrik laa best .. leh on lilin .. pakai torch light .. hehhe