July 21, 2011

It All Ends..

As Salam n Selamat pagi~

hoho..rindunya dekat blog walaupun hanya satu malam x online..hehe..semalam seperti yang dikabokan aku dah tengok 'Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2'..wah kali nie cite die memang best n tak mbosankan.. worth sangat walaupun tengok 3D..lagi best sebab ada subtitle..dulu x de..hehe

macam biase ending die mestila yang baek akan menang kan? standard la.. klu x, ada yang mogok buat page fb x suka ending hp7 partII plak..hihi..tapi muvi kali nie memang suspen n merungkai semua yang persoalan dari harry potter1 lagi( Harry Potter and the Philosopher's Stone )..mana yang tertinggal tengok muvi2 hp sebelum nie better tengok balek..

review pesal 3D effect die plak..ntah x de nampak jelas sangat..cume suka tengok subtitle macam terapung je dekat screen..hihi..tp ada jugak setengah part yang effect 3D die memang best..sebenarnya tak plan pon nak tengok 3D..tapi yang biase punya pagi2 pon dah tinggal seat depan je..biase la muvi best lepas tu ladies nite plak tu..
 
dah state terang2 'it all ends 7.15' confirm la dah x de sambungan lagi!!hhuu
sedih la plak HP dah habis..J.K. Rowling x nak ke buat buku pesal pengembaraan anak harry potter plak ??hihi..k la korang..hantu wayang2 sekalian silalah ke wayang terdekat untuk tengok muvi nie..serius best! rating 4.5 out of 5 starz!!..ade kejutan jugak sebab ada hero tambahan dalam muvi hp kali nie..sebab die la 'hocrux' terakhir berjaya dihapuskan..oppss ter'cerita lbey plak..

p/s: semalam berbuka n beraya lambat siket dekat mall..minyak kete bley plak nak habis depan rumah..naseb baek petronas dekat je..hehe
 

22 comments:

Abang Stalker said...

dasyat berjalan smpai minyak abes pun x sedar..haha

-bli cd je la tgk kt rmh,xde masa g panggung T_T

syaz@rozelt said...

@abang stalker: hehe..nie sebelum bjalan la minyak abes~ beli cd pon ok je tp pastikan yg ori k bru bes tengok..haha

rara pinkmafia said...

syazzzzz,asek g tgk wayang je ni.jeles.bile dpt tgk sesama ni.hehehe.

syaz@rozelt said...

@rara: hehe..x de la asek rara..sebelum nie ade nak dkt sbulan x tengok..ok2 nnt kite plan la tgk wayang sama..

Siti Arfah said...

Tah ble dpt tgk cte ni. hehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ala...xtgk ag..

tp 3d trnpomer mmg terbaik!!

KimiCnoL said...

alaa,xpernah layan la harry potter ;) hehe

entry spontan??

fara anak abah said...

jom join cntest saya

http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/07/contest-saya-suka-dan-saya-komen.html

Fathiah Hamim said...

harrry potterrr hmmm. tak minat. hehe selama neh download semua sequel untuk orang laen. haha

SoPHiEa ZaaRa said...

da termiss byk episod gak. last sofi tgk azkaban. sedey laks ending die. Let the magic ending~

ps: sophie da follow syaz <3

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dr 1st episode & last ni tak pernah tgk.. krg minat pulak. apapun nice review

tia @ Ini Kisah Tia said...

waaa ! tak pernah tengok yang 3D :(

syaz@rozelt said...

@siti arfah: nnt ade mase leh tengok arfah~

@nuyui a.k.a miss NUSHA : tu la pesal..rase 3d transformer lg best!hihi

@KimiCnoL: cuba try layan..best n superb!

@fara anak abah: wah ade contest..nnt akan terjah~

@fathiah: ala x minat ke muvi best mcm tu..x pe la mesti layan muvi laen nie..hehe

@sophie zara: uihh macam jauh je tertinggal tu..banyak kena keja nie sebelum nak tengok yg final nie..hehe

@Eyra Rizal: Your MUA: wah ade kelas make up..menarek jugak tu..

@the lekat lekit story: x layan ke..best la..8 muvi je kena tengok..semua pon best!hehe

@tia: ade mase jom la turun KL..kita tengok sama2 tia..hihi

Syuxer said...

syuk baru nak download citer neh dari episod 1 sampai sekarang heheh..nak wat koleksi hehe

SoPHiEa ZaaRa said...

itu lah.. sofi da tengok da yg last ni syaz. mcm kejap nak phm pastu xphm pastu paham balik.cmtu laa haha

Ezad Skytech said...

tengok yg biasa je filem Harry Potter ni..hee..
da la tak pernah tgk 3D..bila la dpt tgk filem 3D ni ye..hee~

syaz@rozelt said...

@syuxer: hehe..syaz pon nak download jugak la..muvi yg best sepanjang zmn~

@sophie: sbb tu la kena tengok semula kot..hihi

@ezad skytech: tengok la 3D muvi hr rabu..murah siket..

iPai said...

hee, kalau akak nak tahu lebih lanjut certia harry potter ni, saya ada ringkasan bertajuk, mari mengenali lord voldemort .. hehe

iPai said...

skrang ni memang banyak cerita 3d, tp efek dia sikit .. sgt tak puas ati .. sebab tuh banyak tgk yg biasa je ..

iPai said...

n harry potter memang best !!!!

syaz@rozelt said...

@iPai: bukan maen berakak ekau nie..beza umo sthun ja..hehe..x nak ringkasan cerita nak dvd semua muvi dari awal ado x?

btol2..semua pon nak untung lbey ja~

yup HP mmg sangat best!