July 10, 2011

penyakit gatal datang lagi

As Salam,

hai korang..hehe..aku dah macam burung hantu plak..asal lewat malam baru nak update entry..haha..tapi start esok  macam biase kot siang2 pon akan update punya..hihi..

hari nie aku nak mengadu dekat korang siket bole x?huhu..aku kena gatai2 dekat muka lg..huhu..baru je awal bulan 6 arie tu kena..x tawu la nape kena macam nie..cuba aku mengingat ape yg aku makan..tapi x de yg mragukan pon..huhu

x jumpa gamba yang sesuai
tahun nie je dah kena macam2 penyakit yg bkaitan kulit..huhu..agaknye antibodi dh x berape kuat agaknye kan..korang jangan fikir aku x mandi plak..haha..selalu kalau aku kena penyaket gatal2 nie pegi amek ubat farmasi cepat siket baeknya nak compare dengan ubat kerajaan..bayo pon mahal kan..

erm k lah korang..nak tdo dah..esok macam biase kena bangun awal..keje pagi..hihi..thanks sudi layan aku mengadu kegatalan nie..hehe..nite korang & have a nice dream~

12 comments:

rara pinkmafia said...

rara plak start form 4 mmg ada allergik.sgt seksa.mkn apa sume tak leh.smpai skrg.

Freaky said...

kena pastikan badan sentiasa bersih tau. baru bole elak penyakit kulit ni

Asha said...

nite2. nice dream. =)

shafmechy said...

uih..klu tidur x tergaru ke muka?

ct_cucubi said...

"syaz, jaga kesihatan ye"- iklan lifebuoy.. hehehe.. sy pon kekedg mcm tu gak.. slh mkn jd gatal2.. lebih2 seafood

syaz@rozelt said...

@rara: uihh dh lame erk..syaz baru nak start..mesti seksa kan mula2 nak kena allergik nie..huhu

@thanks freaky..akan ikot nasehat

@Asha: semalam x nice dream..mimpi ape ntah terjage tngh2 mlm~

@shafmechy: tdo mati je x sda lgsung..haha

@ct_cucubi: kelakar la iklan tu k.kerol..haha..susah kan ble dh mningkat umo nie~

kotak bulat said...

gunalh sabun dettol..:p

Kak Rosaliza said...

assalam syaz.. agaknya tersalah mkn kut, ataupun air mandian tu

Firdnurjue said...

dear..jue balas kunjungan..t jue follow k..now xboleh follow la dear..aduhai..tekanan tul..huk3

kiz said...

gatal..garu je..hehe.mungkin alahan tu..

iyan shazlind said...

maybe allergic...cam lind haritu, habis gatal2 + bintat2...gi clinic terus kena inject sekali...injection tu wat bg mengantuk tahap gaban..then lepas terhibernasi selama 10 jam...lepas bangun tu tak gatal2 dh kurang :)

syaz@rozelt said...

@kb: hehe..x nak..sabun dettol x wangi~

@Kak Rosaliza:wsalm..tu yg sy try ingat tu..weekends bnyk makan jajan dengan fast food je..nak msk malas..hehe

@Firdnurjue: x pe..bila2 ade mase sudi2 la folo..hihi

@kiz: rase mmg alah jugak..tp x taw alah dengan ape..

@iyan shazlind: sy p hospital x kena inject pon..dpt ubat pelik2 je..aleh2 p farmasi bru sehat..agaknye kena inject baru baek kot..hhii