July 27, 2011

TopWebBased

As Salam,

Selamat pagi rabu semua..korang perasan x yang since last week aku dah tukar tab dekat atas tu..dulu ada tab home, fb n twitter yang dah macam ruangan kenal2..hehe..sekarang aku dah tukar dua-dua tab tu dengan tab 'cool website' & 'cool stuff'..cool sangat ke??haha
 
tab 'home' wajeb ada..
 
Bila dah ada 2 tab nie.. harus lah berusaha untuk share entry2 yang berkaitan kan?..no burden to me sebab due2 mende pon memang aku excited nak share..cool website lebih kepada share website yang kiut2 & applications internet yang menarek..cool stuff plak aku nak share DIY yang comey2..yang konon aku nak buat tu..ntah bile..haha

so hari nie nak share satu lagi cool website yang sangat2 membantu..semua ada dalam website tu..tak boleh nak cakap 3 in 1 dah sebab terlalu banyak website yang di kumpul & letak dalam hanya satu page je..
 
Jom explore 'TopWebBased' nie!!!

Home page website yang simple yet nice..

sebahagian internet tools yang ada dalam website nie..
 
Contohnya kalau korang terasa nak edit gambar..boleh la tengok2 website yang tersenarai bawah title 'image editor'..tengok la website pixlr yang aku pernah cerita pon ada jugak dekat sini..hehe..macam-macam ada dekat sini..ada mase moh la explore website nie ok!hehe

p/s: aku nak jugak cerita2 pasal artis macam rara, cakap pasal tips berblog macam kb n tia, or cakap pesal buku2 macam lana..tapi x reti la..share pesal website, diy je la yang aku tawu..hehe

18 comments:

TYNTHA LANA said...

eh syaz..ok what.. this is what we call identiti blog kita ma..

lana pilih review buku sebab lana rasa, ada kemampuan kearah itu..and..memang lama dah simpan,nak share apa yg lana baca..akhirnya mnjadi juga smlm..walaupun tah apa2,hahaha.

teruskan syaz,lana menyokong! pastu,kalau ada lagi DIY yg best2,cpt gtau lana leh.mmg suka bab2 neh,ahahaha..pempuan,sapa tak suka kan,ahahahha

Fathiah Hamim said...

dia ada adobe photoshop express!!!!
saaaayyaaannggg syaz! haha

syaz@rozelt said...

@lana: memang tu pon syaz nak sampaikan sebenarnya..identiti blog..hihi..

macam lana hebakk la review buku..klu syaz x pandai la..nnt ade yg copy paste sinopsis belakng buku je..hehe

ok lana..nnt ade diy best akan share!

syaz@rozelt said...

@fathiah: hehe..ade erk..syaz pon x tengok btol2 lagi apa yg die ade..bgos la..

rara pinkmafia said...

hehehehe kelakar lah syaz ni.heee.rara pakar bab2 gossip ni.ala rara suke bile syaz buat segmen diy tu..

syaz@rozelt said...

@rara: hehe..apa yg kelakarnye rara..syaz pon suke bace bila rara bergosip..tumpang sekaki..haha

hamzah ian said...

mmg cooll

S h i d a said...

cool :)


Entri Terkini : Wordless Wednesday #4

iPai said...

lama dah tak datang sini .. apa kabar syaz ?

iPai said...

bagus laa web ni .. boleh bookmark siap2 kalau gini .. thanx !!!

syaz@rozelt said...

@hamzah: try la mane2 apps ye~

syaz@rozelt said...

@Shida: yupp..memamg cool website nie~

syaz@rozelt said...

@iPai: kabar baek2 saje..hehe
mmg bgos web nie..memang harus bookmark kn~

nurAMALLINA said...

pergghh best2, cool gila. hehh

syaz@rozelt said...

@nurAMALLINA: mmg best..ade mase explore la satu2 website yg ado k~hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

well , share pasal website pun okey apa . macam tinysong hari tuuu . Tia suka sangat guna tau .. nak dengar je buka . heheh ..

tia @ Ini Kisah Tia said...

lagipun , tak semsetinya apa yang kita tau orang lain pun tau kan . sebab tu pentingnya share :) kecuali share orang tersayang .. no way !!

tia @ Ini Kisah Tia said...

syaz , pesal takde blog archieve ? huhu