July 19, 2011

tinysong medium share lagu yang chomey

As Salam,

hai korang..selamat pagi selasa..huhu dah skip satu hari x update entry sebab semalam ade meeting dengan bos besar dekat ofis hampir sepetang..bila balek rumah malam2 plak diserang pening kepala yang menyebabkan aku x rase nak bukan netbook pon..naseb baek pagi nie dah sehat..alhamdulillah~

so datang opis pagi2 terus cari something untuk di share dengan korang..keje opis buat jugak..kira sambil2 la..hihi..hari nie nak share satu internet tool yang best jugak..lagi best kalau kita nie suka share lagu dekat facebook ke, twitter ke..website chomey nie dipanggil 'tinysong'..

 nie homepage website tinysong yang chomey tu..sebab apa chomey??tengok la kaler fevret aku kot..turqoise~

Just taip lagu apa yang korang nak share..then seperti biase akan keluar resultnya..rasenya website nie mostly untuk share lagu2 english..aku tak try test plak untuk cari lagu melayu tadi..ce korang try~

lepas klik share, keluarlah medium2 yang boleh boleh korang guna untuk share lagu tu..yang ada dekat sini, twitter, fb, email, tumblr dengan stumbleupon..hehe

sebenarnya boleh je nak guna web tool yang biase macam youtube, 4shared ke..tapi ini just nak share website lain yang boleh korang guna..mane tawu kan tibe2 youtube down ke..so kita ada option laen!!hehe..k korang chow tuk wat keje~

Mari ber'TINYSONG' dekat sini!!!

21 comments:

TYNTHA LANA said...

syaz, bookmark dah siap..tpi tak menarik! hahahaha. Lana cari warna turqoise tok paper, not found yet. Sabar ya!

~ Lencana sekolah lana dulu, color turqoise gak, hehehe. sibuk je nk gtau,hahaha

syaz@rozelt said...

@lana: hehe..wah x payah la susah2 carik kan kaler turqoise tu..kaler ape pon x pe..hihi

wah! mesti kiut lencana kaler turqoise~

Syuxer said...

wah sharing yang simple..xde had limit kan..heheh

syrupmasin said...

waa..minat selena gomez ke??

echaRierie said...

waaa..dh bookmark jgkk..
hehe..best2..
Thank You shared :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

nanti nak try lah . hehe :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

bestlah syaz .. laju je loading dia . tak sngkut2 bila dengar .. weeeeeeeeeeeeee ~~

SoPHiEa ZaaRa said...

hi syaz!

tia @ Ini Kisah Tia said...

oh syaz .. lagu lain pun boleh sebab Tia search lagu hindi boleh pulak . hahaa :)

Miss Y and Her World said...

best!! boleh try ni pulak. thanks share ;)

Oh, Lelakimu Istimewa !
Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah best je . thanks ye . suke suke:)

syaz@rozelt said...

@syuxer: x pernah try bnyk2 skali plak..rasenye x de limit..hehe

@syrupmasin: hehe..baru2 je nak suka bila denga almost semua lagu2 die besh~

@echarierie: wah siap dh bookmarked..senang nnt nak tngk balek website tu..

@tia: tenet tia yg laju nie..syaz ade jugak yg sangkut2..hehe..bagus la tia siap testing lagu hindustan~

syaz@rozelt said...

@sophie: hai sophie..x sangka ada blog jugak..hihi

@miss Y and her world: nnt ada mase cuba la..hehe

@::ini belog saya . cinta hati saya::sama2..bole dengar lagu fevret kamoo~

Shafiq said...

Wahh..Ilmu Berguna..

Fathiah Hamim said...

macam senang je nehh. mahu cuba!

rara pinkmafia said...

syaz boleh donlot lagu eh.nk try lah nt.hehehe

Siti Arfah said...

Wah br tau sal tinysong tu. Tq utk info ni ! :)

syaz@rozelt said...

@shafiq: website nie mmg best!hehe

@fathiah: cuba jngan x cuba..bole denga lagu fevret fathiah~hehe

@rara: rase ley dengar n share je..donlod x pasti lak..ce try~

@siti arfah: syaz pon sama..baru tawu semalam..tros excited nak share dekat blog~hehe

Siti Arfah said...

Owh. bgus2. Nnt share lg ye bnd bru. hihi. :)

iPai said...

interface yang simple !!

syaz@rozelt said...

@arfah: ok..no problem arfah!

@iPai: mmg simple n sweet je interfacenyer~hehe